Džús, ktorý nahradí lieky.

Pravda o pesticídoch

Pesticídy sú látky na zneškodnenie hmyzu a iných škodcoch, ktoré farmári často používajú pri postrekoch rastlín. Ide o síce dobrý úmysel ochrániť rastliny pred poškodením, no v skutočnosti zapríčiňujú viac zlého ako dobrého. Mnohé pesticídy môžu spôsobovať rakovinu, pôrodné defekty či ťažkosti detí s učením. Sú spájané tiež s neurogeneratívnymi ochoreniami ako Alzheimerova či Parkinsonova choroba, pretože poškodzujú nervové bunky.

Jednoduché riešenie

Aby ste chránili seba a svojich blízkych pred škodlivými vplyvmi pesticídov, pouvažujte nad kupovaním bio ovocia a zeleniny. Sú síce o niečo drahšie, no na zdraví by sa šetriť nemalo. Dobrou správou je, že dnes sú bio potraviny oveľa dostupnejšie a nie až tak drahé, ako tomu bývalo v minulosti. Bio potraviny sa pestujú šetrnejšie, v súlade s tradičnými pestovateľskými postupmi, nie sú striekané pesticídmi ani inými chemikáliami a prihnojujú sa prírodnými hnojivami a kompostom. Výskum ukazuje, že konzumácia bio potravín dodáva telu oveľa väčšie množstvu vitamínov, minerálov a antioxidantov.

Recept na džús proti zápalom a bolestiam

Dnes vám ponúkneme recept na jeden takýto extra zdravý džús, ktorý okrem nutričných hodnôt má aj nasledovné účinky:

  • tlmí bolesť a zápaly (hlavne jeho zložky zázvoru a kurkumy)

  • posilňuje imunitu

  • predchádza Alzheimerovej chorobe

  • potláča zápaly v tele

  • kontroluje hladinu cholesterolu v krvi

  • znižuje riziko infarktu a mŕtvice

  • chráni cievy pred kôrnatením

  • zlepšuje zrak a kvalitu pokožky

Ingrediencie

Na prípravu tohto džúsu budete potrebovať:

  • 3 až 4 bio mrkvy

  • 1 červené bio jablko

  • 2 až 3 cm dlhý kúsok koreňa zázvoru

  • 2 až 3 cm dlhý kúsok koreňa kurkumy (alebo 2 čajové lyžičky kurkumy v prášku)

  • 1/2 bio citróna aj s kôrou

Príprava a užívanie

Na prípravu džúsu budete potrebovať odšťavovač. Jednoducho všetky suroviny umyte vodou a následne odšťavte.

A to je všetko, džús je hotový.

V prípade, že nemáte odšťavovač, môžete použiť aj mixér s tým, že doň prilejete ešte 1 pohár vody. Objem bude o niečo väčší, keďže v džúse bude aj všetka vláknina a extra voda.

Džús vypite hneď čerstvý po jeho príprave.

Konzumáciu si môžete rozložiť aj na viac krát. Medzitým džús skladujte v chladničke, nie však dlhšie ako 24 hodín.

Tiez sa Vam moze pacit