Kanadskí vedci objavili rastlinu, čo zabíja rakovinové bunky do 48 hodín

Vedci na celom svete pracujú dňom i nocou nad tým, aby objavili nejaký druh byliny, korenia, ovocia či zeleniny, ktoré dokážu spoľahlivo usmrtiť rakovinové bunky.

Nový výskum vykonaný na oddelení chémie a biochémie pri Windsorskej Univerzite v Kanade objavil niečo úžasné.

Zistili, že jedna bežná rastlinka, ktorá sa vyskytuje takmer všade na svete, dokáže silne ovplyvniť smrtiace rakovinové bunky.

Púpava a rakovina

Púpava je vskutku zaujímavá rastlinka s prekvapujúcimi schopnosťami.

Má diuretické účinky, stimuluje sekréciu žlče, čistí pečeň, pomáha s alergiami a dokonca znižuje vysokú hladinu cholesterolu v krvi.

Je bohatá na rôzne vitamíny a minerály, ako napríklad vitamín C, B6, B1 (tiamín), B2 (riboflavín) a tiež železo, vápnik, draslík, horčík a kyselinu listovú.

Pri pokusoch na rakovinových bunkových kultúrach vedci objavili, že látky nachádzajúce sa v púpave ich usmrtili za neuveriteľných 48 hodín.

V súčasnosti chystá klinická štúdia, ktorá bude skúmať účinok koreňa púpavy na 30 pacientoch v prevažne poslednom štádiu leukémie a rôznych druhov lymfómov.

Skúsenosť muža, ktorý mal čoskoro umrieť, no dožil sa vysokého veku

John di Carlo, 72 ročný pacient, podstúpil intenzívnu a extrémne agresívnu chemoterapiu. Po 3 rokoch neúspešnej liečby ho však lekári poslali domov umrieť.

Mal si tam v pokoji užiť posledné dni svojho života.

Vtedy sa na odporúčanie ľudového liečiteľa rozhodol ako poslednú možnosť skúsiť čaj z koreňa púpavy.

Na jeho prekvapenie, po 4 mesiacoch tejto kúry došlo u neho k úplnému ústupu rakoviny.

Ako spracovať a vysušiť púpavové korene

Púpavový koreň môžete použiť čerstvý alebo sušený. Čerstvého je však do čaju vhodné použiť o niečo viac, keďže má väčší objem než sušený.

Pred vysušením je potrebné koreň očistiť a pokrájať na tenké, rovnako hrubé pásiky.

Následne  koreň rozprestrite na papier alebo iný rovný povrch a vystavte na suché miesto s dobrou ventiláciou a prívodom vzduchu.

Sušenie trvá od 7 do 14 dní. Čas, kedy je možné sušenie ukončiť odhadnete to podľa toho, že korienky sa stanú krehké.

Vysušené korienky premiestnime do sklenených, dobre uzatvárateľných nádob, kde ich môžeme skladovať približne jeden rok.

Užívanie

Pred prípravou čaju je vhodné sušený púpavový koreň pomlieť v mlynčeku na kávu alebo korenie, aby sa zlepšilo a zefektívnilo jeho vylúhovanie.

Následne zalejte 1 až 2 čajové lyžičky prášku koreňa 2,5 dcl vriacej vody a nechajte 20 minút vylúhovať.

Potom čaj sceďte a vypite. Nie je ho potrebné ani dosladzovať, keďže má príjemnú mierne horkastú chuť.

Užívajte pravidelne 2 až 3 poháre denne až do zlepšenia zdravotného stavu.

zdroj: http://www.ratser.com/

Tiez sa Vam moze pacit