Tento nápoj je liekom pre viac ako 60 ochorení, vyrovnáva hladinu krvného cukru a zabíja parazity

Náš svet je plný rozmanitých rastlín, ktoré nášmu telu poskytujú mnohé zdravotné prínosy.

Moderná medicína sa neustále snaží využívať jednotlivé prírodné zložky na výrobu liekov, ktoré však nie sú také účinné a silné v porovnaní s prirodzenou formou.

Nie nadarmo sa hovorí, že sila je ukrytá v prírode. Mnohí ľudia prechádzajú na alternatívnu medicínu, pretože majú negatívne skúsenosti s chemickými liekmi.

Už naše staré mamy vedeli, aké bylinky použiť pri liečbe kašľa, močových ciest, či pri liečbe tráviacich problémov. Existujú rôzne nápoje na chudnutie, či na detoxikáciu organizmu.

Čo je červené smoothie

Hádam každý z nás už počul o zelenom smoothie, ktoré nášmu telu prináša mnohé blahodarné účinky.

Ale počuli ste už o červenom smoothie? Ak nie, prinášame vám recept na jeho prípravu.

Skladá sa z 5 prírodných zložiek, ktoré vám môžu pomôcť:

  • redukovať zápal
  • vyhnať z tela vnútorných parazitov
  • znížiť riziko kardiovaskulárnych ochorení a riziko vzniku niektorých typov rakoviny
  • pomôcť regulovať hladinu glukózy v krvi

Ingrediencie

Na jeho prípravu budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1/2 čajová lyžička zázvoru v prášku
  • 1/2 čajová lyžička škorice v prášku (najlepšie cejlónskej, nie čínskej)
  • 1/2 čajová lyžička kurkumy v prášku
  • 1 čajová lyžička kokosového oleja
  • 1 čajová lyžička medu

Postup prípravy

1. Pre prípravu červeného smoothie rozmiešajte všetky uvedené ingrediencie v malom hrnčeku a prilejte doň horúcu vodu.

2. Ak nechcete čakať, kým vám tento nápoj vychladne na izbovú teplotu, prilejte doň trochu studenej vody na záver.

3. A to je všetko!

Takto pripravené smoothie pite dvakrát denne.

Ako tento recept funguje

Sila červeného smoothie spočíva vo všetkých jeho zložkách, u ktorých boli vedecky preukázané blahodarné účinky na naše celkové zdravie.

Zázvor

Zázvor sa v oblasti lekárstva používa už viac ako tisíc rokov. Je určený na liečbu tráviacich problémov a zápalových ochorení, ako je napríklad reumatická artritída.

Jeho protizápalové vlastnosti pomáhajú aj pri liečbe kardiovaskulárnych ochorení.

Súčasné výskumy naznačujú, že zázvor potláča rast niektorých typov rakovinových nádorov.

Škorica

Škorica sa stala obľúbenou prísadou v mnohých jedlách vďaka svojej výraznej chuti a vôni.

Málokto však vie, že pomáha regulovať hladinu cukru v krvi a prispieva k znižovaniu hladiny zlého LDL cholesterolu.

Vysoká hladina tohto cholesterolu je spojená so zvýšeným rizikom vzniku kardiovaskulárnych ochorení. Škorica obsahuje polyfenolové zlúčeniny, ktoré majú antioxidačné účinky.

Jej konzumácia tak znižuje oxidačný stres a riziko vzniku srdcových chorôb.

Kurkuma

Kurkuma je charakteristická svojím zlatisto žltým sfarbením, ktoré jej dodáva aktívna zložka kurkumín.

Je to látka, ktorá z kurkumy robí silný antioxidant s protizápalovými a antiseptickými účinkami.

Existujú mnohé vedecké dôkazy, že kurkuma môže znížiť riziko vzniku rakoviny tým, že znižuje oxidačný stres (spôsobujúci poškodenie DNA) a vedie k smrti rakovinových buniek.

Odporúčame do kurkumy pridať trochu mletého čierneho korenia, ktoré zosilní účinok vstrebávania všetkých prospešných látok v kurkume.

Kokosový olej

Kokosový olej obsahuje nasýtené mastné kyseliny so stredne dlhým reťazcom, čím dokáže vyhnať z tela vnútorné parazity.

Ak nemôžete konzumovať kokosový olej z dôvodu alergickej reakcie, skúste iný olej lisovaný za studena, ako sú napríklad extra panenský olivový olej alebo konopný olej.

Med

Tvrdenie, že cukor zhoršuje kvalitu nášho zdravia, je vedecky potvrdené. Med predstavuje skvelú sladkú náhradu cukru a k tomu nám ešte poskytuje množstvo zdravotných prínosov.

Má antibakteriálne vlastnosti, vďaka ktorým sa považuje za prírodnú zbraň proti bakteriálnym infekciám.

Používa sa ako prísada do mnohých sirupov od kašľu, pretože bolo preukázané, že med redukuje množstvo hlienov, čím zmierňuje kašeľ.

Pôsobí tiež ako silný antioxidant, znižuje riziko vzniku ochorení súvisiacich s oxidačným stresom.

Zdroj: herbs-info.com

Tiez sa Vam moze pacit