Tak toto netuší určite ani polovica ľudí! Viete, ktoré veci nemáte dávať absolútne do chladničky a nemali by sa vôbec chladiť?

Správne skladovanie potravín môže zabrániť poškodeniu potravín a chorôb spojených s potravinami. Existujú však potraviny, ktoré by nemali byť v chladničke. Veľa položiek, keď sú v chladničke, menia svoju chuť, menia textúru alebo niekedy dokonca rýchlejšie kazia kvôli kondenzácii z chladničky.

 Tu je 10 vecí a aj dôvodov, prečo nechladiť:

  1. Ak dáte paradajky do chladničky, zmeníte ich štruktúru a chuť.
  2. Med bude kryštalizovať a zahusťovať rýchlejšie v chladničke, takže sa odporúča udržiavať ho pri izbovej teplote.
  3. Ak vložíte cesnak do chladničky, vyrastie sa a plesne.
  4. Káva stráca svoju odvážnu chuť a absorbuje pachy v chladničke.
  5. Chlieb vyschne a dostane sa do chladničky, takže ak ho chcete zmraziť, držte ho v papierovej taške s látkovým uterákom okolo neho.
  6. Chladené cibule sa stanú plesnivé a húževnaté.
  7. Bazalka a iné čerstvé bylinky vdychujú a absorbujú iné pachy.
  8. Melóny strácajú antioxidanty v chladničke.
  9. Chladené zemiaky ovplyvňujú ich chuť a robia ich krehké a vysušené.
  10. Napriek tomu, že olivový olej by mal byť uchovávaný na chladnom, tmavom mieste, ale určite nie v chladničke, pretože to bude kondenzovať a obrátiť sa na tvrdšiu maslovú konzistenciu.

Tiez sa Vam moze pacit