Tento úžasný džús prečistí vaše artérie od všetkých nánosov a ochráni srdce pred infarktom.Poznáme recept.

Čo všetko dokáže granátové jablko?

  • zastavuje chemokín, chemickú signálnu látku spájanú so zápalmi v cievach
  • znižuje akumuláciu tukov v srdci
  • bráni zväčšovaniu a hrubnutiu srdcového svalu
  • predchádza ECG abnormalitám
  • znižuje ukladanie usadenín v krvných cievach

V roku 2004 žurnál Klinická výživa (Clinical Nutrition) prezentoval výsledky 3 roky trvajúcej štúdie, ktorá potvrdila súvis medzi pitím šťavy z granátového jablka a vyliečením karotídnej arteriálnej stenózy.

Pravidelná konzumácie tejto šťavy viedla k zníženiu uvedeného ochorenia až o 29% za 1 rok!

Nebezpečenstvo liekov na cholesterol

Statíny, bežne používané lieky na znižovanie cholesterolu, poškodzujú vaše zdravie v mnohých iných oblastiach. Napríklad svaly, mozog a ďalšie orgány. No a granátové jablko sa ukazuje ako najsilnejšia prírodná alternatíva týchto liekov. Pomocou neho dokážete prečistiť vaše artérie, odstrániť z nich nánosy tukov a predísť tak rozvoju ochorenia srdca a možnému infarktu v budúcnosti.

1. Obsah výživných látok

Jeden pohár šťavy z granátového jablka obsahuje 144 kalórií, 7 gramov vlákniny, 3 gramy bielkovín, vitamíny C, K a kyselinu listovú a tiež množstvo draslíka. Obsahuje tiež veľa antioxidantov, ktoré vás chránia pred poškodeniami voľných radikálov.

2. Mocné fytonutrienty

Granátové jablko obsahuje dva extrémne potentné fytonutrienty – punikalagíny a kyselinu punicidovú. Tieto dve látky dodávajú granátovému jablku jeho super-schopnosti.

3. Protizápalové

Jedzte viac granátových jabĺk a znížte si tak mnohé telesné zápaly. Týka sa to aj chronických zápalov s nízkou intenzitou, ktoré sú príčinou viacerých civilizačných ochorení, vrátane cukrovky, artritídy či dokonca rakoviny.

4. Vysoký krvný tlak

Nedávna štúdia dokázala, že iba 150 ml džúsu z granátového jablka denne dokáže znížiť krvný tlak už v priebehu prvých 2 týždňov. Zmiernite tak nielen riziko srdcového infarktu, ale aj mozgovej príhody.

5. Antimykotická a antibakteriálna sila

Aktívne látky nachádzajúce v granátovom jablku bojujú s viacerými druhmi patogénnych baktérii, mykóz a plesní. Experti uvádzajú, že toto ovocie je možné úspešne použiť aj na liečbu viacerých druhov bakteriálnych a kvasinkových infekcií.

Tiez sa Vam moze pacit