Úžasné zázvorové cukríky !

Zázvor je jednou z mojich najobľúbenejších byliniek. Vždy si ho pridávam do množstva jedál, pretože ich robí mierne štipľavými a tým im dodáva tú správnu iskru. Táto bylinka však nie je len chutná, ale navyše pre vaše zdravie aj nadmieru prínosná.

Ochorenia, ktoré lieči zázvor

  1. nevoľnosti
  2. morskú chorobu (hojdajúce sa lode)
  3. ranné nevoľnosti
  4. svalové bolesti
  5. bolesti a opuchy
  6. zápaly
  7. vysoký krvný cukor
  8. riziko srdcových ochorení
  9. chronické tráviace ťažkosti
  10. menštruačné kŕče
  11. vysoký cholesterol
  12. rakovina
  13. mozgové funkcie
  14. infekcie

V prípade, že hľadáte spôsob, ako zakomponovať zázvor do vašej každodennej stravy na boj s akoukoľvek z vyššie uvedených chorôb, tak prečo nie v podobe nejakej zdravej sladkosti? Vyskúšajte preto zázvorové cukríky, ktorým sa niekedy vraví aj „ginginy“ alebo „džindžiny“. Sú to malé okrúhle žuvacie pochúťky s výraznou zázvorovou príchuťou.

Ingrediencie:

  • 10 mäkkých datlí
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
  • 1/4 čajovej lyžičky jemnej morskej soli
  • 1 čajovú lyžičku kokosového oleja
  • 1 čajovú lyžičku mandľového masla
  • 5 kvapiek tekutej stevie
  • 0,5 dcl medu
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice (najlepšie cejlónskej)
  • 3 polievkové lyžice čerstvo postrúhaného zázvoru
  • 1 polievkovú lyžicu kokosového cukru v prášku

Príprava:

1. Vložte všetky suroviny do kuchynského robota alebo mixéra a rozmixujte.

2. Mixovanie občas zastavte a zoškrabte zo stien prilepené suroviny. Mixujte dovtedy, kým sa celý objem nepremení na jemnú hmotu.

3. Hmotu prelejte do misky vystlanej pergamenovým papierom na cesto a vložte to na 1 až 3 hodiny do mrazničky

4. Zmrznuté cesto vyformujte do želaného tvaru, napríklad do valčekov a tie pokrájate na cukríky

5. Cukríky preložte do pergamenovým papierom vystlanej nádoby

6. Nádobu uzavrite a uskladňujte v mrazničke, aby boli cukríky vždy čerstvé a udržali si tvar, keďže v tomto recepte nie sú žiadne konzervačné látky.

 

Tiez sa Vam moze pacit