15 potravín, ktoré spúšťajú vaše migrény a bolesti hlavy. Pozrite sa s nami, ktoré sú to a vyhnete sa bolesti hlavy.

Príčiny migrén:

Príčiny migrén sa môžu rôzniť. V niektorých prípadoch to býva zmena počasia, najčastejšie sa vyskytujú pri znížení tlaku. Zvýšený počet migrén býva aj v teplejších regiónoch. Ďalšou pomerne rozšírenou príčinou migrén je konzumácia väčšieho množstva cukru alebo sladkostí počas 1 až 2 dňoch.

Ukazuje sa, že k migrénam prispieva aj dlhodobý nedostatok určitých vitamínov v strave. Konkrétne sa jedná o vitamín B6, B12, kyselinu listovú (B9) a vitamín D.

Takýto nedostatok uvedených vitamínov zvyšuje riziko migrén až o 300%! Je preto dôležité sa ubezpečiť, že tieto vitamíny nebudú vo vašej strave chýbať. Príčinami migrén zvykne byť aj nízka hladina hormónu serotonínu v mozgu alebo znížený prítok krvi do mozgu. Posledné výskumy však ukazujú, že migrénu môžu vyvolať aj niektoré druhy potravín. No a práve o nich si povieme viac v našom dnešnom článku.

15 potravín, ktoré môžu spustiť migrénu:

  1. ančovičky
  2. avokádo
  3. banány
  4. kofeín 
  5. citrusové ovocie
  6. syr
  7. čokoláda
  8. figy
  9. ryba sleď
  10. šošovica
  11. hrach
  12. arašidy
  13. spracované mäso 
  14. maliny
  15. hrozienka
  16. slivky
  17. sardinky
  18. sójová omáčka
  19. víno

Okrem potravín to môže byt ešte zopár ďalších vecí, ako napríklad únava, nedostatok spánku, nepravidelná strava (vynechávanie jedál), blikajúce svetlo, zmena atmosférického tlaku a niektoré druhy pachov.

Ak trpíte častými migrénami, veďte si denníček potravín, ktoré konzumujete a činností, ktoré vykonávate. Týmto spôsobom budete schopní časom identifikovať príčiny, ktoré u vás spúšťajú migrénu a tak sa pred nimi v budúcnosti chrániť.

Tiez sa Vam moze pacit