Ani vo sne mi nenapadlo, že táto vec, ktorú má doma takmer každý znižuje krvný tlak, bojuje proti starnutiu a zlepší spánok

Ružová kryštalická himalájska soľ sa dostáva čoraz viac do povedomia ľudí. Ak ju nepoznáte, prezradíme vám, prečo je pre vás naozaj najlepšia, najmä v porovnaní s klasickou morskou, či stolovou soľou.

Ružová himalájska soľ je jedinečná tým, že sa vyskytuje výhradne v Ázií. Hovorí sa, že približne pred 200 miliónmi rokov bola morská soľ ukrytá pod vrstvou lávy a práve to spôsobilo jej ružové sfarbenie.

Až do dnešných čias bola zachovaná takmer v pôvodnom stave. Nedotknutá znečistením spôsobeným človekom.

Výhody

Ružová himalájska soľ je plná stopových prvkov a minerálov. Rovnakých 84 stopových prvkov a minerálov sa nachádza aj v tele človeka a súčasne v ružovej himalájskej soli.

Niektoré z nich stoja naozaj za zmienku napr. chlorid sodný, síran, draslík, vápnik a horčík. Konzumáciou ružovej himalájskej soli trávi telo menej sodíka na porciu. To kvôli tomu, že tento druh soli je menej rafinovaný a produkovaný vo väčších kusoch.

Aké zdravotné benefity sú spojené s konzumáciou ružovej himalájskej soli?

  • zdravšie cievy
  • zlepšené dýchanie a zdravšie pľúca
  • stabilné pH buniek
  • boj proti starnutiu
  • zlepšený spánok
  • zlepšený sexuálny apetít
  • boj so svalovými kŕčami
  • zlepšená hydratácia
  • posilňenie kostí
  • lepší krvný tlak
  • podporuje krvný obeh
  • vylučuje ťažké kovy

Iné druhy solí

Na dokázanie toho, že ružová himalájska soľ je naozaj skvelá, je nutné ju porovnať s inými druhmi soli.

Morská soľ je druhou najlepšou možnosťou. Čoraz viac je však priemyselne spracovávaná. A naviac moria bojujú s vysokým znečistením. A preto je ružová soľ kvôli zachovanému pôvodnému stavu pre telo ideálna.

Stolová soľ by mala byť poslednou možnosťou po ktorej siahnete. Tento druh soli je ochudobnený o svoje minerálne zloženie a zostal v nej iba sodík a chlorid. Bieli sa a čistí chemickými látkami, následne sa “pečie” na vysokej teplote. A jód, ktorý sa do nej pridáva je často umelý a telo ho dokáže len veľmi ťažko spracovať.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

Zdroj: higherperspectives.com

Tiez sa Vam moze pacit