Kefír z kokosovej šťavy lieči črevá, imunitu aj rakovinu. Vyrobíte si ho takto

Kefír z kokosovej šťavy je neuveriteľne bohatý nápoj, ktorý  obsahuje vysoké množstvo vitamínov, minerálov a elektrolytov.

Obsahuje vitamíny a minerály ako beta karotén, riboflavín, tiamín, niacín, kyselinu listovú, a vitamíny A, B6, C, E a K. Prečo je považovaný za lepší ako kefír, skutočnosťou je že, neobsahuje problematické látky, ktoré sú v normálnom mlieku,  laktózu a kazeín /mliečna bielkovina/

 

 

 Takýto kefír má schopnosť výrazne zlepšiť funkcie vášho tráviaceho systému.

Zdraviu prospešné účinky kokosového  kefíru:

  • zlepšuje hydratáciu
  • vysoký obsah minerálov ako sú draslík, horčík či prírodný sodík, zlepšuje trávenie
  • zmierňuje predmenštruačné ťažkosti
  • posilňuje imunitu
  • usmrcuje patogénne kvasinky v tele
  • odstraňuje žiadostivosť po cukre a sladkostiach

Kefír si môžete pripraviť troma spôsobmi.

Prvým spôsobom je použitie kefírových zŕn, druhým použitie existujúceho kefíru ako štartovacej kultúry alebo priame nasadenie kefírových baktérií.

Na výrobu  kefíru budete potrebovať tieto suroviny:

  • 5 polievkových lyžíc kefírových zrniečok
  • 7 pohárov (1,5 litra) kokosovej šťavy
  • 1 paličku cejlónskej škorice

Spôsob prípravy

1. Nalejte kokosovú šťavu do veľkej sklenenej nádoby

2. Pridajte kefírové zrniečka a škoricovú paličku,  hrdlo fľaše voľne zakryte uzáverom alebo látkou, ktorú upevníte gumičkou.

3. Nechajte zmes stáť 48 hodín,  nie dlhšie.

4. Ak ste použili vrchnák, uistite sa, že je zaistený voľný priechod vzduchu, inak by plyny mohli roztrhnúť fľašu.

5. Sfermentovaný kefír získa svetlejšiu farbu a kefírové zrná by sa mali vyplaviť na hladinu.

6. Vtedy zrná vyberte a môžu sa použiť na výrobu nového kefíru.

Vyrobený kefír skladujte v chladničke .

 

zdroj: http://vivirlavidanatural.com/el-kefir-funcion-inmune/

Tiez sa Vam moze pacit