Mocnejšia než chemoterapia: Bylinka na rakovinu, čo vám rastie priamo pod nosom

Jednou z najrozšírenejších kvetiniek, ktorá rastie a kvitne medzi prvými na jar je púpava. Je fakt všade, jej krásne slniečkové kvety sa nedajú prehliadnúť na žiadnej lúke, ba ani na sídliskách…

Túto krásnu kvetinku pozná každý, no jej liečivé účinky už pozná menej ľudí.

Čaj z púpavy  pôsobí na rakovinové bunky tak silno, že už po 2 dňoch sa začínajú rozpadať. Zároveň nemá žiadne škodlivé účinky na zdravé bunky.

Táto rastlinka je aj napriek svojmu širokému medicínskemu využitiu často zanedbávaná.

Treba ju zbierať na miestach kde sa nepráši, teda nie pri hlavných cestách,závodov atď…

Oddávna sa robí z tejto rastlinky výborný med a tiež aj sirup. Tiež sa zberá aj  púpavový koreň, ktorý dokáže pomôcť  pacientom s rakovinou.

Koreň silnejší ako chemoterapia

Vedci objavili, že koreň púpavy je pri ničení rakovinových buniek účinnejší ako chemoterapia. Dokáže totiž kompletne usmrtiť rakovinové bunky bez toho, aby nejako poškodil tie zdravé.

Okrem protirakovinových účinkov má púpava aj nasledovné vlastnosti:

  • močopudné
  • vylučovanie žlče
  • detoxikácia pečene
  • pomáha pri alergiách
  • znižuje krvný cholesterol

Obsahuje veľa dôležitých vitamínov a minerálov, ako napríklad vitamín B6, tiamín, riboflavín, vitamín C, železo, vápnik, draslík, zinok, horčík a kyselinu listovú.

Zázračný púpavový čaj

Čaj z púpavy má pomerne rýchly účinok. Už v priebehu 48 hodín po užití dochádza k dezintegrácii (rozpadu) prvých rakovinových buniek.

Odhaduje sa, že pravidelná dlhodobá kúra koreňom púpavy vie odstrániť väčšinu nádorov. Kvôli týmto neočakávaným výsledkom, boli vedeckému tímu pridelené ďalšie prostriedky na pokračovanie výskumu.

John di Carlo, 72 ročný onkologický pacient, podstúpil intenzívnu liečbou agresívnou chemoterapiou. Po jej neúspechu ho lekári poslali domov umrieť v okruhu svojich najbližších.

Ako poslednú možnosť sa rozhodol pre liečbu pomocou čaju z púpavového koreňa. Len o 4 mesiace neskôr bol tento muž v remisii (ústupe rakoviny).

Príprava púpavoveho čaju:

Púpavový čaj sa pripravuje zvyčajne zo sušeného pomletého koreňa. Použiť ale môžete aj na jemno nakrájaný čerstvý koreň.

Približne 1 až 2 čajové lyžičky koreňa (podľa chuti a závažnosti ochorenia) zalejte 2,5 dcl vriacej vody a nechajte vylúhovať približne 15 minút.

Čaj pite 2 až 3 krát denne, najlepšie pred jedlom. Užíva sa niekoľko mesiacov.

Niektoré zdroje uvádzajú, že aj listy púpavy majú určité protirakovinové účinky. Pre prípravu čaju preto môžete zvážiť použitie zmesi koreňa a listov.

Z listov púpavy sa môže pripraviť aj šalát.

Tiez sa Vam moze pacit