Podľa nového výskumu môžu niektoré odrody hrušky pomôcť predchádzať cukrovke a hypertenzii spôsobenej cukrovkou. Je tu leto, sú dostupné, tak hor sa na ne!

Podľa nového výskumu zverejneného v Food Research International môžu niektoré odrody hrušky pomôcť predchádzať cukrovke a hypertenzii spôsobenej cukrovkou.

Bartlet a Starkrimsonové extrakty z kôry a buničiny obsahujú fenolické zlúčeniny, ktoré môžu byť veľmi účinné pri znižovaní rizika hypertenzie, cukrovky v rannom štádiu a vredov v čreve.

Pokusy

O tom, ako hrušky ovplyvňujú metabolické procesy, ako je kontrola cukru v krvi, boli vykonané v skúmavkách. Nakoniec výskumníci odporúčajú konzumáciu celého ovocia, pretože môžu pomôcť predchádzať cukrovke a rizikám, ktoré sú spojené s touto chorobou.

Autori štúdie uviedli:

„Takáto stratégia stravovania zahŕňajúca ovocie vrátane hrušiek by potenciálne nielen pomohla lepšie kontrolovať hladiny glukózy v krvi, ale tiež znížila nadmernú závislosť od liekov na prediabetické štádiá alebo doplnila zníženú farmakologickú dávku liekov s vedľajšími účinkami na boj proti veľmi raným štádiám Diabetes typu 2. “

Hrušky a zdravie čriev

Výskumníci tiež zistili, že hruškové extrakty môžu inhibovať baktérie Helicobacter pylori, ktoré súvisia s gastritídou a žalúdočnými vredmi. Je dôležité spomenúť, že hrušky nezasahujú do dobrej flóry v čreve, zodpovednej za udržanie rovnováhy črevných baktérií a udržiavajú metabolické a imunitné zdravie.

Výskumník Kallidas Shetty povedal:

„Tento výskum pomáha vytvoriť priestor na vybudovanie lepších“ plodín pre zdravie „

Tiez sa Vam moze pacit