Táto kôra obsahuje zložky, ktoré silne bojujú proti karcinogénnym látkam a majú tendenciu zničiť rakovinové bunky v počiatočných štádiách.

Citrónová kôra

Poskytuje 5 až 10 krát viac vitamínov než citrónovú šťavu, ako je vitamín C, A, vápnik, horčík, beta-karotén a draslík.

Táto kôra obsahuje aj zložky, ktoré silne bojujú proti karcinogénnym látkam, ako je salvestrol Q 40 a lemonela, ktoré majú tendenciu zničiť rakovinové bunky v počiatočných štádiách, najmä ak diagnostikuje rakovina prsníka, čriev a kože.

Citrónová kôra je skvelým zdrojom vitamínu C a P (flavonoidy). Táto vitamínová zmes čistí krvné cievy, znižuje LDL cholesterol a krvný tlak.

Citrónová kôra je tiež mimoriadnym preventorom osteoporózy, pretože je schopná posilniť kosti.

 Citrónová šťava z citróna – recept

Vezmite dva citróny a po ich dôkladnom umytí. Potom nakrájajte kôru a namočte ju do 2-3 dl teplej vody po dobu 12 hodín. Vezmite dve lyžice tohto nápoja každé tri hodiny, pred jedlom a po jedle.

Táto šťava je úžasná pri skleróze, vysokej hladine cholesterolu a hypertenzii kvôli vysokému obsahu vitamínu P a C, ktorý čistí krvné cievy a posilňuje kardiovaskulárny systém.

          Spotreba citrónovej kôry

Dávame vám najlepší spôsob, ako konzumovať citrónovú kôru:

Umyte citróny dobre a nechajte ich v mrazničke. Môžete potom rozstrihnúť chuť, pri príprave šalátov, rýb, mäsa alebo akéhokoľvek iného jedla, dokonca aj teplých nápojov, ako je čaj.

Týmto spôsobom vám vaše jedlo poskytne veľa vitamínov a protinádorových zložiek, ktoré vás udržia zdravé.

Môžete tiež nahrať čerstvou citrónovou kôrou v jedle alebo čaji, ale trvanlivosť je dlhšia, keď je citrón zmrazený.

Odporúčali sme používať organické citróny. V opačnom prípade si citróny dôkladne umyte alebo ich namočte do vody a octu pred použitím 10-15 minút, aby ste odstránili všetky nečistoty a chemikálie.

Tiez sa Vam moze pacit