Táto potravina chráni pred mŕtvicou, infarktom i rakovinou.

Zdravotné prínosy kyslej kapusty

Aby sme vás presvedčili, že konzumácia tejto potraviny sa vám z dlhodobého hľadiska naozaj oplatí, tuto uvádzame zopár jej účinkov na zdravie.

Prírodné probiotikum

Kyslá kapusta obsahuje veľké množstvo prírodných a pre črevá prospešných baktérií, ktoré vznikajú počas procesu kvasenia. Ak ste nedávno užívali antibiotiká alebo, ak máte dlhodobejšie ťažkosti s trávením, dôvodom môže byť zlá štruktúra vašej črevnej mikroflóry. Kyslá kapusta dokáže v pomerne krátkom čase nastoliť rovnováhu črevných baktérií, pri ktorej budú prevažovať jej prospešné nad škodlivými druhmi.

Bohatá na vitamín C

Kyslá kapusta je extrémne bohatá na vitamín C. Kedysi dávno bola používaná námorníkmi na predchádzanie skorbutu – ochorenia spôsobovaného dlhodobým nedostatkom uvedeného vitamínu.Napriek moderným časom, aj dnes mnoho ľudí trpí chronickým nedostatkom vitamínu C. Málokedy to síce dospeje až ku skorbutu, no prípady ako krvácajúce ďasná sú stále pomerne častým javom.

Posilňuje kosti

Kyslá kapusta efektívne posilňuje kosti a predchádza osteoporóze, keďže je veľmi bohatá na minerálne látky. Okrem toho, obsahuje aj veľmi dôležitý vitamín K, ktorý je pre zdravie kostí rozhodujúci. Podieľa sa totiž na produkcii bielkovín, ktoré majú na starosti rovnováhu kostnej mineralizácie.

Zlepšuje zdravie srdca

Kyslá kapusta je tiež bohatá na vlákninu, ktorá podporuje dobré trávenie a spracovanie živín, čím zabezpečuje zdravie srdca a mozgu. Okrem toho ovplyvňuje v črevách aj absorpciu cholesterolu do krvi. Takto udržuje cievy čisté a priechodné, čo má vplyv na predchádzanie infarktov a mozgových mŕtvic v dôsledku artériosklerózy.

Chráni pred rakovinou

Tiez sa Vam moze pacit