Tento kefír vylieči takmer všetko!

Konzumácia kefíru z kokosovej šťavy ponúka aj ďalšie zdravotné prínosy:

  • zlepšuje hydratáciu
  • vysoký obsah minerálov ako sú draslík, horčík či prírodný sodík, zlepšuje trávenie
  • zmierňuje predmenštruačné ťažkosti
  • posilňuje imunitu
  • usmrcuje patogénne kvasinky v tele
  • odstraňuje žiadostivosť po cukre a sladkostiach      

Ingrediencie:

Na výrobu nášho kefíru budete potrebovať tieto suroviny:

  • 5 polievkových lyžíc kefírových zrniečok
  • 7 pohárov (1,5 litra) kokosovej šťavy
  • 1 paličku cejlónskej škorice

Spôsob prípravy:

1. Nalejte kokosovú šťavu do veľkej sklenenej nádoby (napríklad do skla od uhoriek).

2. Pridajte kefírové zrniečka a škoricovú paličku, následne hrdlo fľaše voľne prekryte uzáverom alebo látkou, ktorú upevníte gumičkou.

3. Nechajte zmes stáť 48 hodín, avšak nie dlhšie.

4. Ak ste použili vrchnák, uistite sa, že je zaistený voľný priechod vzduchu, inak fermentačné plyny by mohli spôsobiť roztrhnutie fľaše.

5. Sfermentovaný kefír získa svetlejšiu farbu a kefírové zrná by sa mali vyplaviť na hladinu.

6. Vtedy zrná odoberte a môžu byť použité na výrobu nového kefíru.

Vyrobený kefír skladujte v chladničke a skonzumujte ho do 7 dní.

Dobrú chuť a na zdravie!

Tiez sa Vam moze pacit